Heb je interesse in een heel tof en educatief pakket voor 4de, 5de en 6de jaar van secundair onderwijs van een wetenschappelijke richting? Dat de brug legt tussen wetenschap en archeologie?
Goed nieuws, wij bieden je dit graag aan in het educatief atelier “The Science Lab”. Als leerkracht kan je nu alvast komen kennismaken tijdens onze exclusieve (en gratis) Erfpunt Matinee.
Wat is het atelier, “The Science Lab” eigenlijk?
“The Science Lab” toont aan de hand van echte cases uit het onroerenderfgoeddepot Waasland welke biologische of chemische processen de oorzaak zijn van de degeneratie van archeologica. We volgen de conservator vanuit het depot naar zijn/haar atelier en terug en ondersteunen wetenschappers in hun onderzoek.
De leerlingen kruipen in de huid van de conservator en onderzoeker en krijgen de kans om wetenschappelijk onderzoek op archeologische vondsten uit te voeren en kwetsbare archeologische vondsten te behandelen.
Hierdoor komen ze tot belangrijke inzichten over de erfgoedwaarde van de objecten. Tenslotte kunnen ze als echte museum- en depotmedewerkers de overweging maken, welke objecten ze al dan niet willen bewaren, met het oog op eventueel verder onderzoek.
Wil je dit graag met je eigen ogen zien voor je het boekt voor je klas? Kom dan naar onze gratis Erfpunt Matinee op 25 januari 2023 in de namiddag (adres: Erfpunt, in het Stedelijk Museum Sint-Niklaas, Zwijgershoek 14,) en verneem er alles over.
Programma: 25 januari 2023:
13 u 45 Ontvangst bij Erfpunt met een drankje
14u The Science Lab door Anniek Elegheert en Els Tielemans, Erfpunt
- Werkwijze, verhaal, doelen en … wat leren de kinderen?
14u45 Bezoek aan het Onroerenderfgoeddepot Waasland door Els Tielemans
15u20 Einde
Inschrijven is nodig: Via academie@erfpunt.be of op 0498 413 248.
Reservatie-info voor The Science Lab kan je alvast hier vinden.